Polsbeschermers voor snowboarders logo

Snowboard Polsbeschermers

"Geen snowboard polsbeschermer niet snowboarden" zou de policy moeten zijn aldus wetenschappelijk onderzoek. Polsbeschermers voor snowboarders zijn er legio er zijn goede polsbeschermers, minder goede polsbeschermer en slechte polsbeschermer. Onderzoeken en praktijkervaring hebben aangetoond dat polsbescherming met een korte stijve stugge spalk onvoldoende bescherming biedt tegen polsbreuk, zeker als de polsbeschermer aan de onderkant van de hand wordt gedragen. Dr. Binet (een vooraanstaand onderzoeker naar snowboard ongevallen) is er van overtuigd dat deze constructies niet alleen polsbreuk en onderarm blessures ontketenen, ook is er verhoogd risico op de complexiteit van de polsbreuk en onderarm blessures. Draag een polsbeschermer en gedraag je alsof het niet zo is.


  • Polsbeschermer snowboarden
  • Polsbreuk voorbeeld
  • Wintersport polsbeschermer juist voor snowboarden en schaatsen
  • Snowboard polsbeschermers

Snowboard polsbeschermer

Voor snowboard polsbeschermers is geen standaard vastgelegd, wat betekent dat een polsbeschermer vaak snowboard polsbeschermer wordt genoemd terwijl die niet geschikt is voor snowboarden. Wanneer mag polsbescherming zich snowboard polsbeschermer noemen? Als deze lang genoeg is, over de hele pols past, flexibel is, buigzaam en niet breekbaar. Daarbij optimaal de kracht bij de val over de onderarm verdeeld en de pols weerhoudt van overstrekken oftewel doorbuigen en tot slot comfortabel draagt. Polsbeschermers met korte stijve spalk, zijn ook vaak in snowboard handschoenen verwerkt. Ook deze kunnen complex letsel aan arm en schouder veroorzaken. Hoe hoger op de ledemaat de breuk optreedt, des te complexer, moeilijker te herstellen en de genezing kan zijn. Te korte en/of stijve polsbeschermers kunnen de breuk hoger op de arm veroorzaken, zo ook beschermers die alleen onder de handpalm een stugge korte spalk hebben. Gecompliceerde breuken zijn een uitdaging voor een chirurg maar geen pretje voor de patienten, verminderde functie van de pols en of gevoel enz. komt voor. Sommige wintersport verzekeringen zijn indien met dekking snowboard erin zelfs 2 maal zo duur dan zonder deze dekking. Dragen snowboarders vaker bescherming voor de pols betekent dit minder polsbreuken wat de premie voor verzekering op den duur doet verlagen. Voor skiërs is de thumb protector een goede aankoop, een duimprotector het ultieme wapen tegen de skiduim. Een skiduim is het overstrekken of achterover klappen van de duim veroorzaakt door de kracht die op de skistok wordt uitgeoefend waardoor de duim uit zijn positie raakt. Een snowboarder zal over het algemeen meer baat hebben van een goede beschermer voor de pols dan van een duimprotector. Een gebroken pols komt vaker voor bij snowboarders dan een skiduim.

Flexmeter onderzoek

Van 2 groepen snowboarders draagt één groep polsbeschermers Flexmeter en één groep dragen geen polsbescherming. Onderzoek tijdens 3 winters op 3 verschillende snowboard scholen met vergelijkende groepen heeft aangetoond dat: - Dragers van de Flexmeter Single snowboard pols protector 67% minder pols blessures hadden dan de groep snowboarders zonder polsbescherming. Geen van de snowboarders met Flexmeter polsbeschermers hadden verwondingen aan elleboog of schouder danwel de bovenste ledematen. Snowboarders met "normale" polsbescherming " (dus niet specifiek goede snowboard polsbeschermers) hebben een groter risico op complexe fracturen net boven de polsbeschermer, zo ook aan elleboog, schouder of vingers. Ondanks dat Flexmeter voor snowboarders bestemd is, wordt Flexmeter ook gebruikt bij totaal andere sporten zoals mountainbike, in de motorsport, bij paardrijden ondanks het overweldigend succes dient iedere sporter te weten dat Flexmeter ontwikkeld is voor snowboarders. Door het vallen en crashen van snowboarders in kaart te brengen en te onderzoeken. Een sportketen beweert dat met polsbescherming men 70% minder kans op polsbreuken en verstuikingen heeft, echter zonder bronvermelding en derhalve een loze reclame leus. Neem geen enkele kreet of bewering op het internet voor waar aan als geen onderzoek daarover kan worden ingezien en of als geen bron wordt vermeldt. De zin "70% minder kans op polsbreuken en -verstuikingen" gebleken uit onderzoek. Zie daarvoor onze bronvermeldingen naar de onderzoeken.

Polsblessure feiten

Polsblessures bij snowboarden variëert per geslacht, leeftijd en ervaring. Hoewel de mannelijke snowboarders circa 62% van de pols fracturen uitmaakt en er echter ook meer snowboarders man zijn, lijkt het er dus op dat mannelijke en vrouwelijke snowboarders ongeveer een gelijke kans hebben op een pols fractuur. Kinderen en beginnende snowboarders hebben echter een verhoogd risico op polsblessures. De meeste polsbreuken ontstaan overigens door het "dubbelklappen" van de pols bij een val achterover bij snowboarden. Ook in stilstaande houding, bij verliezen van evenwicht of onderuit glijden, al dan niet veroorzaakt door een "botsing" van andere piste gebruikers. Zie trouwens ook schaats polsbeschermers Door middel van een review na de aankoop van uw polsbeschermer kunt u altijd uw mening geven over ervaringen met deze polsbescherming. Realiseer u dat u daarmee een potentiele koper kan weerhouden van een polsblessure. Met meer dan 10 jaar ervaring met kopers van polsbescherming en ook gebroken polsen bij snowboarden, blijkt niet zelden is er sprake blijvende schade door een polsbreuk. De schade van het niet kunnen voortzetten van de wintersport vakantie en daarna een tijd uit de roulatie zijn veroorzaakt veel leed. Met school snowboarden ? Zorg voor jezelf koop de Flexmeter Plus D3O polsbeschermer die je ook in de zomer met skate kunt dragen, Flexmeter meer dan alleen de beste snowboard polsbeschermer!

Polsbeschermers multisports
Polsbeschermers zijaanzicht flexmeter
 Snowboard handschoen met polsbeschermer

Polsbeschermer onderzoek:

Opzienbarende resultaten uit het onderzoek gedurende 3 winterseizoenen op 3 verschillende snowboardscholen met 2 vergelijkbare groepen snowboarders waarvan de één Flexmeter protectors draagt en de andere groep niet.
Een derde van gewonde snowboarders onder beginners zijn gewond aan de pols. s'Werelds eerste snowboard polsbeschermer Flexmeter Single met 1 protector op de handrug, ideaal voor beginners. Flexmeter Plus Multisports met 2 protectoren voor de snowboarder en 1 afneembare buckle voor de inline- skater. Ook snowboard handschoenen met 1 en 2 Flexmeter protectors. Flexmeter is flexibel, buigzaam en niet breekbaar vangt de klap op door de kracht te verdelen over de onderarm en polsbeschermer om zo overstrekken van de pols tegen te gaan.

Let op sommige merken en verkopers praten over dat er voor snowboard polsbeschermers een standaard is en deze daaraan zouden voldoen, dit is echter helaas nog niet het geval, dus vorm van misleiding ( hier gaat het nml. over rollersports en daar is dus een duidelijk verschil). Wel worden in een commisie om te komen tot een standaard voor snowboard polsbeschermers de flexmeter polsbeschermers telkens weer als referentie gebruikt en genoemd, daar deze daadwerkelijk speciaal voor snowboarders met alle testen, kennis enz. ontwikkeld zijn.

Oproep aan allen die ooit gingen snowboarden zonder polsbeschermer en een gebroken pols er aan over hebben gehouden. Mail ons uw verhaal indien mogelijk voorzien van foto's aan ons contact email adres. We verloten met regelmaat nuttige zaakjes voor de pech.