Polsbeschermers logo

Biomex polsbescherming systeem

Biomex is een pols ondersteunende technologie in Snowboard en Ski handschoenen is een flexibele polsbescherming op de handpalm die met het zwaluwstaartje overgaat tot over pols. Biomex wordt naast Flexmeter door chirurgen aanbevolen als wereldwijd de beste polsbeschermers. Biomex bescherming zijn geïntegreerd in sommige Snowboard en Skihandschoenen. Flexmeter beschermers zijn los verkrijgbaar en geïntegreerd in Snowboard Handschoenen.


  • Polsbeschermer
  • Wintersport polsbeschermer juist voor snowboarden en schaatsen
  • Snowboard polsbeschermers

polsletsel

BIOMEX polsbescherming behandelt de drie krachten die aan pols letsel bijdragen. Tijdens een val wordt in hyper extensie de pols gezet, de rug van hand wordt teruggeduwd naar de onderarm. In tegenstelling tot deze hyper extensie ervaart de pols vaak twee soorten torsiekrachten technisch aangeduid als pronatie en radiale abductie genoemd. De beweging van de pols of vinger in de richting van de duim noemt men radiaalabductie. lees meer »

hyperextensie

Bij overstrekken van de pols met een te korte niet flexibele kunststof polsbeschermer of metaal kan armletsel het gevolg zijn. Een langere flexibele Polsbeschermer zoals Flexmeter kent dit probleem niet. En dat met bewegingsvrijheid. Flexmeter polsbescherming systeem ook bewezen goed.

biomex

BIOMEX houdt de pols in een anatomisch sterke positie , waarbij spierkracht en bot congruentie (evenwicht) zijn gecombineerd om te zorgen voor optimale stabiliteit zonder afbreuk te doen aan de bewegingsvrijheid.

Over Biomex

Het Biomex protectie systeem is ontwikkeld in St.Moritz door het gerespecteerd ISSS lid, Dr. Georg Ahlbaumer - zelf een fanatieke snowboarder en bekende chirurg. Biomex protectie is geïntegreerd in Snowboard handschoenen en nieuw ook in ski handschoenen voor Freeskiërs van Level. goede polsbeschermer »
Double-density materiaal voor hogere weerstand en comfort. Het zwaluwstaart design is ergonomisch gevormd voor bewegingsvrijheid. Kort zacht flexibel materiaal, aangesloten op de voering wat zich anatomisch aanpast aan de hand. Specifieke pasvorm voor dames handen.

Kopen»

Snowboard- en Skihandschoenen met Biomex kopen in de Webshop

Level Handschoenen met Polsbeschermer winkel Naar Level Biomex Handschoenen WebShop

Nieuw in de Snowboard en Skihandschoenen van Level is het speciale losse onderhandschoen systeem. Dankzij deze uitneembare onderhandschoen kunnen de handschoenen in elke toestand zowel de koude alsook de warme worden gebruikt. Lagere schok beleving door betere pasvorm. Het nieuwe materiaal toegepast op Biomex "schok absorptie" verbetert de energie absorptie bij botsingen. Nix aan de hand sport met verstand, draag een polsbeschermer! Ook bij schaatsen dus polsbeschermers.

Biomex effectiviteit

De effectiviteit van polsbeschermers werd aangetoond in een 4 jarige studie, uitgevoerd door het Orthopaedic Hospital, Klinik Gut te St.Moritz in Zwitserland. Een studie met meer dan 40.000 snowboard uren en meer dan 2400 deelnemers. Met Biomex polsbeschermers, wordt de kans op letsel 7,5 keer verlaagd. Nu ook Biomex voor Freeski! Freeski skiërs die ook de waanzinnige Freeski trucs beoefenen doen er goed aan ook hun polsen te beschermen. Speciaal voor freeskiërs zijn er nu skihandschoenen met Biomex protectie waarmee de skipole kan worden vastgehouden. BIOMEX systeem werkt ...

Biomex vrouwelijke pasvorm
Freeski Biomex met grip op de skipole


Recent studie resultaat (2013) snowboard polsbeschermers

Van alle snowboardverwondingen neemt polsletsel 20% van alle volwassen en 38% van alle kinderen en pubers voor haar rekening van alle snowboard verwondingen. Een nader onderzoek leert dat 72% van alle polsletsel optreedt binnen de eerste 7 dagen cursus snowboarden. Snowboarders met (naar eigen mening) een gemiddeld vaardigheidsniveau tonen ook een verhoogd percentage pols blessures.

Pols beweging

De beweging van de pols los hangend naast het lichaam noemt men adbuctie. De draai beweging, vanuit een losjes naast het lichaam hangend neutrale houding, met de handpalm naar voren de handpalm naar achter draaiende noemt men pronatie. Het is de combinatie van deze drie krachten die vaak pols-blessures zoals een pols-breuk veroorzaken. ×

Polsbeschermer.

Wilt u zoveel mogelijk Polsletsel voorkomen.

Met een polsbeschermer voorkom je blessures

Gebruik dan polsbescherming.

×